Çanakkale savaşı, Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi, Paylaşım ve tartışma forumu
Mayıs 19, 2012, 09:31:22 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üye olarak çalışmalarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YAZIK ETMİŞİZ ZAVALLI ANZAKLARA  (Okunma Sayısı 2788 defa)
harmanyolcusu
Global Moderator
Başlangıç

« : Temmuz 15, 2007, 11:18:00 ÖÖ »

Milli birlik ve beraberlik için, ilelebet tek devlet tek bayrak kalmak için, din, namus ve vatan sevgisi her daim yüreklerimizde olması için diyoruz ki; herkes tarihini okusun, bilsin, çünkü tarihini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Herkesin farkında olduğu gibi, özellikle son yıllarda bizler üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ve biz yine diyoruz ki bu oyunları yıkmak için mutlaka ama mutlaka Çanakkale’yi bilelim. Peki, Çanakkale’yi nereden bileceğiz? Elcavap; tabiî ki Çanakkale savaşları hakkında otorite olmuş yazarların, kaynak gösterilerek yazılmış eserlerinden. Ancak şimdi sizlere yapılan hemde kaynak gösterilerek yapılan bir eserden bahsedeceğim. Adı GALLİPOLİ belgesel filmi. Belgeseli finanse edenler, konu alıntıları, vede kişiler tamamen yabancı. Yani bizlerinde yaptığı gibi geliboluda çarpışan düşman askerlerinin torunları bir belgesel film yapmak istemişler ve gerçektende çok duygusal bir eser meydana getirmişler. Benim eleştirdiğim taraf ise, bizim topraklarda çevrilip, bizim insanımıza pazarlanıp vede koca koca insanların, koca koca isimlerin filmi seyredip “ne mükemmel bir yapıt, yahu zavallı insanlar ne kadar eziyet çekmiş, Anzak’lar için dua ettim,  Anzak’lara bir daha düşman dememeye karar verdim” gibi son derece Çanakkale’deki MEHMETÇİK’İ ve neler çektiğini unutturan sözler sarf etmeleri. Arkadaşlar; ben türküm, bu vatan benim ve Çanakkale’yi yani bu toprakları savunan benim dedemdi ve LÜTLEN BENİM DEDEMİ TANIMADAN KİMSENİN DEĞERİNİ KONU ALMAYIN. Ve ey benim insanım; LÜTFEN ÇANAKKALEDE NELER YAŞANDIĞINI TÜRKTEN DİNLE, tutar bir anzaktan dinlerseniz “yahu bizler ne yapmışız,  yazık etmişiz zavallı insanlara,  keşke orta yolu bulsaydık ta o güzel insanları bu kadar üzmeseydik”  korkarım dersiniz. (Biraz ağır oldu ama bu hususta ben çok hassas ve üzgünüm)  Selamlar 
Moderatöre Bildir   Logged

ÇANAKKALE HARP HATIRALARI GÖNÜLDAŞI
pasaemre
Başlangıç
*

« Yanıtla #1 : Mart 05, 2008, 07:32:28 ÖS »

kesinle haklısın kardeş ben filmi izledikten sonra ağladım yalan söylemiyorum ağladım bu kadar şerefsiz olunmaz adamlar bi anzaklar çok masumdu türkler barbarlık yaptı anzakları vurdu.dicek diye korktum bide türklerin çanakkale belgeseli imiş böyle belgesel olmaz olsun bizim toplumumuzun anzaklarıda bilmeye hakkı vardır fakat asıl sıkıntıyı kim çekmiş asıl savaşı kim vermiş asıl kahramanlığı kim yapmış bu kahramanlar kimlerbunları bilmemiz lazım.bizim toplumumuz öyle bir noktaya gelmişki kendi askerimizi tanımaz olmuş burdan arkadaşlara tavsiye recep şükrü apuhanın çanakkale geçilmez ve son kahramanlar adlı kitaplarını okuyunda azıcık tarih bilginiz olsun.
« Son Düzenleme: Ocak 23, 2009, 03:57:37 ÖS Gönderen: HAYRİ » Moderatöre Bildir   Logged
elif
Başlangıç
*

« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2008, 06:13:45 ÖS »

cok teşekkür ederim san

Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 1 XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.087 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu