Çanakkale savaşı, Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi, Paylaşım ve tartışma forumu
Şubat 06, 2012, 10:14:55 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma yazı yazmak için lütfen üye olunuz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YAHYA ÇAVUŞUN NEDEN HEYKELİ YOK  (Okunma Sayısı 1286 defa)
harmanyolcusu
Global Moderator
Başlangıç

« : Temmuz 15, 2007, 11:18:51 ÖÖ »

Memleketimizde bir çok önemli şahısların heykelleri mevcut.Mesela Politikacıların, Devlet adamlarının, Sanatçıların, Şairlerin ve tabiki Devletimizi, Milletimizi vareden büyük insanların bazılarının.!!!.Bazılarının diyorum çünkü, bu ülkenin bağımsızlığı için enaz bir tümen komutanı misali ,bir alay komutanı misali,  bir avuç askeri idare edip, düşmanı sahile çivileyen EZİNELİ YAHYA ÇAVUŞ ‘ gibi, karşımızda bir savaş virtiyöz’u var. Ama maalesef, hakkında bilgi alabileceğimiz ne citti bir eser, nede bakıp kahramanlık duygularımızı kabartacak şahsına ait bir heykeli var.(Yahu bende bile binlerce Çanakkale ile ilgili resim olduğu halde bir resmi dahi yok.! ) Çanakkale savaşlarında  ekol olmuş, bir  SEYYİT ONBAŞI, bir MUSTECİP ONBAŞI, bir MEHMET ÇAVUŞ gibi YAHYA ÇAVUŞ hakkında   bilgiye sahip deyiliz,Yalnızca elimizde, oğlunun askerlik fotoğrafı var.  Netice itibarı ile ben, bu konuyu merak eden binlerce vatan gencinin adına,  siz değerli dostlardan rica ediyorum, lütfen elinde, avucunda, hafzalasında,( kaynağı olan) nekadar bilgi varsa bizlerle paylaşsın. Palaşsınki komutanı BİNBAŞI MAHMUT SABRİ BEY yaralanıp hastanede anılarını yazana kadar tanımadığınız ve 92 sene geçtiği halde hala yeterince tanımadığımız bu kahramanı, artık tanıyalım. Selamlar.   
Moderatöre Bildir   Logged

ÇANAKKALE HARP HATIRALARI GÖNÜLDAŞI
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 1 XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.135 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu