Çanakkale savaşı, Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi, Paylaşım ve tartışma forumu
Mayıs 19, 2012, 09:40:38 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma yazı yazmak için lütfen üye olunuz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ALAN KILAVUZLARINA ELEŞTİRİ  (Okunma Sayısı 515 defa)
harmanyolcusu
Global Moderator
Başlangıç

« : Temmuz 15, 2007, 11:28:38 ÖÖ »

Çanakkale savaşları sırasında öyle cepheler var ki, bir günde binlerce ana kuzusu, bu VATAN^ın kutsal topraklarına kendilerini cansız bırakmışlar. Bu cephelerden  biride ANAFARTALAR cephesi.Bu cephe savaşlarını anlatmak,bence bir güne değil bir haftaya yetmez.,zira savaşın başladığı tarihten itibaren bu bölgede peyder peyder savaşlar olmuş,Ağustos ayı itibarı ilede Çanakkale savaşlarının en kanlı cephesi olmuştur.ANAFARTALAR kahramanı Albay MUSTAFA KEMAL Bey’in (BÜYÜK ATATÜRK ) üstün savaş taktikleriyle düşman askerleri en nihayet Çanakkale’den kaçmak zorunda kalmışlardır.Şimdi benim eleştirdiğim konu bu bölgede Alan Kılavuzluğu yapan şahısların,yeterince ANAFARTALAR cephesini anlatmamaları.(Bu bölgede kılavuzluk yapan kıymetli hocalarımızın hoşgörülerine sığınarak eleştirilerime devam ediyorum.)Kılavuzlar, sanki önemsiz bir bölgeymiş gibi, savaş kadar önemli olmayan bazı bilgilere takılıp kalıyorlar. Misal olarak, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN, Alman asıllı Çanakkale savaşlarında ençok eleştirilen vede eleştirilmeyi hak eden 5. ordu komutanı Liman Van Sanders’e hediye ettiği, şarapnel parçasından koruyan saati. Hatip saatin Almanya’da başından geçen hadiseleri anlatmaya bir başlıyor ki, eyvahlar olsun, MUSTAFA KEMAL PAŞA ve ANAFARTALAR’A sıra kalmıyor. Alan Kılavuzlarının yalnızca bilgili birer insan değil, aynı zamanda iyi birer hatip olmasını düşünüyorum. Bu konu ile ilgili görüşü olan bizlerle paylaşabilir.
Moderatöre Bildir   Logged

ÇANAKKALE HARP HATIRALARI GÖNÜLDAŞI
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 1 XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.282 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu