Çanakkale savaşı, Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi, Paylaşım ve tartışma forumu
Şubat 06, 2012, 10:06:03 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma üye olarak çalışmalarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BULUT, İNGİLİZ BİRLİĞİNİ YUTTUMU ?  (Okunma Sayısı 796 defa)
harmanyolcusu
Global Moderator
Başlangıç

« : Temmuz 15, 2007, 11:29:08 ÖÖ »

Çanakkale savaşları esnasında tartışılan bir çok konu var.Bunların belki ne önemlisi Anafartalar cephesinde Mestan tepede   İngiliz birliği, bir bulut tarafından yutulup kaybolduğudur.Bu hususta her yazarın, her düşünürün ve her araştırmacının  mutlaka söylediği bir şeyler vardır.Mesela bazıları, bu bir alaydır,bazıları,bu bir taburdur ve bazıları bu bir bölüktür der.Hatta  bir gazeteci “bu bir bölüktür, hemde İngiliz yemekhane taburuna bağlı savaşmayı bilmeyen ve acemi gençlerden oluşan bir bulaşıkçı bölüğü” der.(Bulaşıkçı bölüğünün, mutfağın olmadığı ön cephede ne işi varsa) Yine bu hususta, Çanakkale’de alan kılavuzları ile rehberler arasında da bir hurafe tartışması var.Biri diğerine “hayır bu bir hurafedir sen bunu insanlara anlatıyorsun ve suç işliyorsun” der,diğeri “ben anlatmıyorum asıl sen anlatıyorsun ve sen suç işliyorsun” der.Oysa Çanakkale’de rehberlik yapsın, alan kılavuzluğu yapsın veya bu bir eser yazsın mutlaka ama mutlaka bu hadiseden bahseder.Çünkü aklın kabul etmekte  güçlük çektiği bu vakıa delillerle sabitlenmiştir.(Malumunuz veçhi ile günümüzde aklın kabul etmediği bir çok konuyu insanlık kabul etmek sorunda kalmıştır.) Yani İngiliz kraliyet alayı Norfolk’a bağlı 3. tabur başlarında Albay Sır H. Bauchhamp ve 16 subay 250’ye yakın erleriyle, 21 Ağustos tarihinde gündüz vakti, Kayacık ağılından 60 rakımlı Mestan tepe vardıklarında,birkaç dakika önce tepeye çöken bir bulutun içerisine girmiş,  bulutun tepeden ayrılmasıyla taburdan  bir daha haber alınamamıştır.Conk bayırı mevkilerinde,Koca çimen tepede, Kireç tepede ve Karakol dağında görevli bulunan tüm Mehmetçik bu hadiseyi görmüş, hata Kemiklik burunlarında ve Suvla körfezinde bulunan diğer tepelerdeki düşman askerleri tarafından da bu durum gözlemlenmiş ve imzalı kayıtlar tutulmuştur.(BİLİNMEYENLER DÜNYASI 1. CİLT SAYFA 101, GÖRSEL YAYINLARI). 1918 Mondros mütarekesinden sonra araziye gelen İngilizler, taburu aramışlar,izine rastlayamamışlardır.Netice itibarı ile  “ben görmediğim bir şeye inanmam” diyen bir insana saygılı olduğuz gibi, aynı saygıyı inanan insana da gösterilmesi taraftarıyım.
Çanakkale’de, hurafe olan veya hurafe kabul edilen daha birçok meselenin olduğunu ve tartışılması  gerektiğini düşünüyorum.Selamlar.       
Moderatöre Bildir   Logged

ÇANAKKALE HARP HATIRALARI GÖNÜLDAŞI
h.avni bey
Başlangıç
*

« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2008, 05:22:00 ÖS »

Bu meselenin aydılığa kavuşması çok zor..Bulutun yutmuş olması,özellikle inançlı müslüman olarak bizlerin daha çok hoşumuza gitse de,İngiliz Birliğinin çapraz ateşte kalıp tamamen yokolduğu ve çalılık arazide çıkan yangında da yandıklarını belgeleriyle ispatlayan aklı başında araştırmacılarımızda var...Doğrusunu Allah bilir...
yakamoz17
Başlangıç
*

« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2008, 12:34:55 ÖÖ »

MESELE ÇOKTAN AYDINLIĞA KAVUŞMUŞTUR.ALAYIN İŞARETLERİNİ TAŞIYAN KEMER TOKALARI MÜZELERİMİZDE KONUYLA İLGİLİ MAKALELER İSE KİTAPLARIMIZDA GAYET AÇIKTIR.
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 1 XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.177 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu