Çanakkale savaşı, Çanakkale şehitleri, Çanakkale Zaferi, Paylaşım ve tartışma forumu
Mayıs 19, 2012, 09:45:57 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Foruma yazı yazmak için lütfen üye olunuz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bacağındaki yarayla iftihar ediyordu !  (Okunma Sayısı 1880 defa)
harmanyolcusu
Global Moderator
Başlangıç

« : Temmuz 22, 2007, 09:17:23 ÖÖ »

Çanakkale savaşlarında çarpışan Gayri Müslimler, Anadolu’daki nüfus yoğunluklarına göre bir hayli azdır. Gerilere kaçmayan ve düşman saflarına geçmeyip bizlerle omuz omuza çarpışanları ise bizler her daim el üzerinde tutmuşuzdur.

Bu Gayri Müslim askerlerin içerisinde yine bize en çok itaat eden Rum asıllılardır. Ancak Rum’lardan daha kalabalık oldukları halde her fırsatta Osmanlıyı arkadan vuran Ermeniler, Çanakkale’de de arkadan vurmuşlardır.
     Çanakkale’de çarpışan yüz binlerce vatan evladının içerisinde hiçmi doyduğu topraklara ihanet etmeyip itaat eden Ermeni olmamıştır ? Elbette çok azda olsa olmuştur.

Bunlardan bir kaçı; Arakil Efendi’nin oğlu Tefekçiyan, Ağabeydyan Efendinin oğlu Mehmet ve Dacat Güler gibi isimleri sayabiliriz.

Bu isimlerden en bilineni, Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in babası Dacat Güler’dir. Dacat Güler, Çanakkale Savaşı'na eczacı er olarak katılıp gazi olarak dönen İstanbul Ermenilerindendir.

Ara Güler, babası Dacat Güler'in Çanakkale'de aldığı bacağındaki yaradan iftihar ettiğini söylüyor. Babasının, zaman zaman çevresine
"Ben bu ülke için savaştım, yaralandım, sen ne yaptın?" diye sorduğunu anlatıyor. 1960'ta vefat eden Dacat Güler'in mezarı Şişli Ermeni Mezarlığı'nda.
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2007, 10:27:15 ÖS Gönderen: harmanyolcusu » Moderatöre Bildir   Logged

ÇANAKKALE HARP HATIRALARI GÖNÜLDAŞI
Sayfa: 1   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006, Simple Machines LLC 1 XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.241 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu